În ultimele două săptămâni, rețelele de socializare au fost invadate de sute de clipuri cu oameni care au citit sub hashtag-ul #timpulsacitim. Numeroasele reacții de simpatie pentru campania Asociației Curtea Veche au făcut ca peste un milion de oameni din toată țara să afle astfel de beneficiile pe care cititul le poate avea asupra sănătății psihice și emoționale. În plus, Asociația Curtea Veche și-a luat angajamentul de a dona copiilor din medii defavorizate atâtea cărți câți cititori s-au filmat citind în cadrul campaniei între 1 și 14 noiembrie.

“Am constatat cu mare bucurie si multă speranță implicarea a peste 350 de ambasadori ai lecturii în proiectul Ascociației Curtea Veche #TimpulSaCitim. Le mulțumim tuturor: personalități, copii curajoși, tineri entuziaști, părinți convinși, scriitori atenți, iubitori de carte de toate vârstele care au citit preț de câteva minute și apoi au postat momentul pe internet. Prin timpul lor dedicat lecturii, au asigurat o carte donată de noi unui copil. Numărul cititorilor transformat în cărți a fost și dublat de Asociație, așadar donăm în total 700 de cărți. Vom reveni periodic cu această campanie pentru a încuraja împreună cititul și a oferi cărți celor care nu au o librărie în localitate. #TimpulSaCitim nu se va opri aici pentru că mereu este #TimpulSaCitim”, declară Iren Arsene Mate, presedinte și fondator al Asociației Curtea Veche.

Conform psihologilor, lectura e cel mai bun și la îndemână remediu pentru a face față perioadelor dificile, precum cea pe care o traversăm. Studiile confirmă acest lucru: 1 din 5 persoane care citesc se simte mai puțin singură. Cititul de plăcere scade cu 28% riscul de depresie, iar 30 de minute de lectură pe zi cresc media de viață cu 2 ani. 20 de minute de lectură pe săptămână te fac să te simți cu 20% mai mulțumit de viața ta , în vreme ce doar 6 minute de lectură reduc stresul cu 68% . În plus, cititul cărților tipărite înainte de culcare te ajută să adormi: cititorii au cu 43% mai multe șanse să scape de insomnii. Cititul este recomandat pentru a crește toleranța la schimbare și a trece mai ușor peste perioade de izolare. Pe site-ul timpulsacitim.ro puteți găsi resurse cu statistici despre beneficiile lecturii.

Campania #TimpulSaCitim, pornită anul trecut de Asociația Curtea Veche alături de Curtea Veche Publishing și Leo Burnett Bucharest, și-a propus ca în fiecare an să demonstreze prin puterea exemplului personal că, oricât de ocupați am fi, ne putem găsi momente pe care să le dedicăm lecturii. Întrebați de ce nu citesc, românii invocă cel mai des lipsa timpului.

Zecile de mii de reacții, comentarii și distribuiri demonstrează nevoia lecturii în viețile noastre. Printre persoanele influente care s-au alăturat în această toamnă îndemnului la lectură #timpulsacitim se numără Alteța Sa Regală Principele Radu, Diana Bulimar, Marius Chivu, Nicolai Tand, Răzvan Exarhu, Laura Cosoi, Cornel Ilie, Sore Mihalache, Paul Ipate, Mihaela Bilic, Radu F. și Ramona Constantinescu, Cristina Stănciulescu, Alec Bălășescu, Alina Dumitrașcu, Lucian Negoiță, Raluca Anton, Alina Vîlcu, Carmen Firan, Marius Constantinescu și mulți alții, ale căror mesaje video le puteți găsi pe site-ul campaniei, timpulsacitim.ro.

Partener monitorizare presă: Klarmedia