Echipa Asociatiei Curtea Veche alaturi de reprezentantii Azomuresi Agricola 96 SA Tiganasi vor oferi 2.000 de carti catre 4 institutii scolare din comuna Tiganasi, judetul Iasi. Totodata, elevii vor primi, din partea Herlitz Romania, si cate un set de rechizite scolare.

Donatia de carte va avea loc joi, 15 octombrie, in cadrul a doua evenimente consecutive organizate la Şcoala cu clasele I-VIII din localitatea Carniceni (ora 11.00) si la Scoala „Costache Antoniu” din localitatea Tiganasi (ora 12.00).
In cadrul evenimentelor vor lua cuvantul: Stela Popescu (actrita), Iren Arsene (presedinte, Asociatia Curtea Veche), Aurel Placinschi (director Agricola 96 SA Tiganasi), Mihai Anitei (director general, Azomures) si Smaranda Nicolau (actrita si pedagog teatral) care va sustine un moment de lectura interactiv pentru copiii prezenti. Oficiile de gazda vor fi realizate de doamna Romascanu Silvia (director, Scoala „Costache Antoniu”).

Statisticile din ce in ce mai ingrijoratoare privind rezultatele slabe in sistemul educational, rata abandonului scolar, scaderea dramatica a lecturii in randul celor mici, precum si dificultatile in intelegerea textelor sunt doar cateva dintre aspectele pentru care Azomures si Agricola 96 SA Tiganasi au decis sa se alature programului national de lectura initiat de Asociatia Curtea Veche.

“Prin ingrasamintele minerale pe care le realizam la Tirgu Mures avem o relatie speciala cu mediul rural. Suntem una dintre verigile esentiale in dezvoltarea culturilor agricole si implicit a fermelor si a familiilor din aceste zone. Mediul rural nu trebuie privit ca o nesansa a unora care nu au reusit sa ajunga sa lucreze si sa locuiasca intr-un mare oras. Romania are in continuare nevoie de oameni care sa munceasca in agricultura. Copiii nu trebuie privati de o educatie corespunzatoare pentru ca nu invata intr-o scoala de renume, de oras. Sustinem programul national “Cartile Copilariei” pentru sansa pe care o ofera fiecarui copil de a decoperi lectura.” declara domnul Mihai Anitei (director general, Azomures).

“Consider ca educatia primita in primii ani de scoala este esentiala pentru formarea fiecarui individ, si sunt anii In care copiii prind cel mai usor dragostea de carte. Sustinem acest eveniment pentru donatia de carte si pentru impactul pozitiv pe care aceasta il are asupra copiilor, cu atat mai mult cu cat este sustinuta de doamna Stela Popescu, o personalitate a culturii romane.” completeaza Aurel Placinschi (director general Agricola 96 SA Tiganasi) despre implicarea in proiect.

Evenimentul organizat in judetul Iasi face parte din programul national de lectura “Cartile copilariei”, initiat de Asociatia Curtea Veche si cuprinde alaturi de oferirea volumelor si infiintarea de cluburi de lectura, vizite in scoli si centre pentru copii, intalniri cu parinti, profesori si elevi si ateliere de lectura in librarii.

Sponsori și parteneri:

parteneri-13