galerie5-01 Successful

• Beneficiari

136 comunităţi din 20 judeţe

DESPRE PROGRAM

Programul național de lectură „Cărțile copilăriei”este o inițiativă educațională alternativă care urmărește facilitarea accesului la carte pentru copii cu vârste cuprinse între 8-14 ani înscriși în învățământul primar și gimnazial din România.

Asociația Curtea Veche, cu sprijinul sponsorilor și a partenerilor noștri, organizează donații de carte pentru copii din comunități dezavanatajate din mediul rural și dezvoltă programe alternative de lectură menite să-i provoace pe copii să citească de plăcere.

CONTEXTUL

33% dintre românii cu vârste sub 16 ani trăiesc sub pragul de sărăcie. Acețti copii și tineri nu au acces la cărți. Mulți dintre ei nu au o bibliotecă acasă și nici acces la o librărie în localitatea în care trăiesc.

Studiile demonstrează că în lipsa accesului la carte, copiii care provin din medii dezavantajate vor rămâne mereu în urma colegilor lor din familii mai înstărite, care citesc și cărora li se citește mai mult.

Programul național de lectură “Cărțile copilăriei” este menit să le ofere tuturor copiilor din România, indiferent din mediul de proveniență, o șansă egală pentru un viitor mai bun, prin lectură.

REZULTATE

În cadrul programului, Asociația Curtea Veche a donat peste 30.000 de cărți noi către copiii din medii dezavantajate din 20 de județe ale țării (Călărași, Iași, Ilfov, Tulcea, Mureș, Teleorman, Dolj, Hunedoara, Brașov, Bihor, Timiș, Argeș, Dâmbovița, Suceava, Alba, Sibiu, Mureș, Cluj, Prahova, Giurgiu și în Municipiul București), organizând peste 50 de cluburi de lectură în școli din comunități cu acces restrâns la resurse.

DONEAZĂ

Donând către programul național de lectură „Cărțile copilăriei” ne ajutați să aducem cărțile în viețile acestor copii și contribuiți în mod real la șansele lor pentru un viitor mai bun.

0 Comment
  SUS