poza-despre-noi-curtea-veche

DESPRE NOI

Asociația Curtea Veche s-a înființat în 2014 cu scopul de a promova lectura de plăcere în rândul copiilor. Obiectivele noastre pe termen lung sunt:
√ Formarea obiceiului de a citi în rândul copiilor și al familiilor;
√ Scăderea ratei analfabetismului funcțional și creșterea gradului de fluență la citit și vorbit;
√ Facilitarea accesului la cărți prin donații pentru copiii care provin din familii fără posibilități sau grupuri dezavantajate

CE FACEM

Dezvoltăm în permanență noi proiecte și resurse online gratuite pentru a promova cititul ca activitate distractivă pentru timpul liber potrivită pentru copii, familie și prieteni.

CONTEXT

România este pe ultimul loc în Uniunea Europeană cu privire la numărul mediu de cărți citite pe cap de locuitor

din elevii români sunt analfabeți funcționali
este rata abandonului școlar în România
dintre elevii din mediul rural merg la facultate

CREDEM

Cititorii nu se nasc, ci se educă. La fel ca avocații, medicii, matematicienii, astronauții, muzicienii sau câștigătorii pemiului Nobel. Nu este ușor să devii ce îți dorești în viață dar, ca și în cazul cititului, doar pentru că este un lucru greu asta nu înseamnă că nu poate fi și plăcut!

REZULTATE

In trei ani de activitate am organizat peste 200 de donații de carte, am avut 6 inițiative de fundraising, două ediții NARATIV - Festivalul de lectură pentru copii la care au participat sute de bucureșteni, am înființat 150 de cluburi de lectură și am donat peste 60.000 de cărți noi copiilor din Călărași, Iași, Ilfov, Tulcea, Mureș, Teleorman, Dolj, Hunedoara, Brașov, Bihor, Timiș, Argeș, Dâmbovița, Suceava, Alba, Sibiu, Cluj, Prahova, Giurgiu, Bacău, Constanța, Ialomița, Vrancea, Galați, Buzău, Vâlcea, Botoșani, Maramureș, Arad și în Municipiul București.

Ne mândrim cu:

• Premiul „Cea mai bună campanie de Marketing/PR/CSR” la Gala Bun de Tipar (2015)
  • Nominalizare „Împreună pentru copii” la Premiile de excelență Itsy Bitsy (2016)
  • Nominalizare „Comunicare și mediere culturală” la Premiile Administrației Fondului Cultural Național (2017)
  • Nominalizare la categoria „Îmi pasă – proiecte de responsabilitate socială, cultură și educație” la Premiile de excelență Itsy Bitsy (2017)
  • Nominalizare la categoria „Proiecte artistice pentru familie” pentru NARATIV – Festivalul de lectură pentru copii la Premiile de excelență Itsy Bitsy (2017)

IN CIFRE

peste 60.000 cărți noi donate