Cu cateva zile inainte de sarbatoarea Sfantului Nicolae, Asociatia Curtea Veche a continuat campania „Cartile copilariei in fiecare casa” cu o donatie de carte in Bucuresti. Miercuri, 3 decembrie, in prezenta Altetei Sale Regale Principelui Nicolae al Romaniei, au fost oferite 320 de carti catre copiii de la Scoala Generala Ruth si de la Fundaţia “Viata si Lumina”. Donatia a fost realizata cu sprijinul domnului Catalin Vasile, un om de afaceri care nu a uitat cat de important este ca fiecare copil sa aiba o carte a lui acasa.

Vizita de miercuri a cuprins si un discurs al Altetei Sale Regale Principelui Nicolae al Romaniei, un moment de lectura sustinut de actorul Justinian Radu, oferirea de volume din colectia “Cartile copilariei” catre cei mici si pregatirea unor cluburi de lectura prin care imboldul de a citi sa fie dus mai departe printr-o serie de intalniri atractive.

Sponsorul Catalin Vasile nu este la prima colaborare cu Asociatia Curtea Veche, acesta sustinand pana acum donatii de carte catre 2.000 de elevi din judetele TulceaSi Teleorman: “M-am desprins de satul In care m-am nascutSi am reusit sa Imi construiesc o cariera de succes, sa calatoresc, sa Imi permit lucruri pe care poate doar le visam cand eram mic. Am constientizat mereu ca lectura m-a ajutat foarte mult si de aceea m-am alaturat cu tot entuziasmul cauzei Asociatiei Curtea Veche.” declara Catalin Vasile.

Campania de donatii de carte face parte din programul national de lectura “Cartile copilariei”, initiat de Asociatia Curtea Veche si sustinut de membrii Familiei Regale a Romaniei, si cuprinde alaturi de oferirea volumelor si infiintarea de cluburi de lectura, vizite in scoli, intalniri cu parinţi, profesori si elevi si ateliere de lectura in librarii. Acest demers are la baza cauze cat se poate de obiective: statisticile din ce in ce mai ingrijoratoare privind rezultatele slabe in sistemul educational, scaderea dramatica a lecturii in randul copiilor, dificultaţi in intelegerea textelor si lipsa programelor de lectura.

P1060263-300x225

P1060318-300x225