Menu

De-a lungul unei săptămâni întregi, 20 de copii participă la o serie de activități distractive și creative în urma cărora va rezulta un spectacol de teatru bazat pe unul dintre titlurile din colecția CĂRȚILE COPILĂRIEI.

Sub pretextului lucrului la spectacolul de final, copiii vor învăța cum să analizeze și cum să dramatizeze un text și mai important, cum să înțeleagă și să interpreteze un personaj dintr-o poveste scrisă.
Spectacolele de Teatrul Cititorilor sunt spectacole lectură cu o regie minimală de mișcare scenică. Copiii nu vor trebui să învețe replici pentru că le vor putea citi. În ceea ce privește regia, copiii vor fi încurajați să participe activ la punerea în scenă a spectacolului, găsindu-și propriile soluții pentru mișcare scenică, sub supravegherea pedagogilor, firește. Accentul nu se va pune pe actorie, ci pe dezvoltarea capacității fiecăruiparticipant de a rezona cu povestea și de a empatiza cu personajele, pornind de la propria experiență de viață.

Scopul taberei este de a-i ajuta pe copii să se angajeze în lectura oricărei povești scrise și de a le îmbunătăți relația cu cititul în general, oferindu-le o experiență unică și memorabilă care să le stârnească interesul și motivația pentru lectură pe termen lung. Activitățile zilnice vor cuprinde jocuri de autocunoaștere, ateliere de teatru, regie și lectură pe roluri, ilustrație de povești și bandă desenată, precum și cursuri de agricultură sau mișcare în aer liber prin care copiii vor lua cunoaște mai bine epoca în care se desfășoară acțiunea cărții pe care o citesc.

Află mai multe despre prima ediție:

NARATIV
Tabăra de lectură pentru copii

14115615_760267810782761_1097878842283508337_o

Criț, 2016

  SUS