Anul trecut am început un proiect foarte drag nouă: „NARATIV – Festivalul de lectură pentru copii”. Încurajați de cuvintele frumoase și entuziasmul celor mici, am hotărât să continuăm și, pentru această toamnă, pregătim a doua ediție a festivalului, într-o nouă locație – Școala Centrală – și cu mai multe surprize pentru participanți.

Succesul primei ediții nu ar fi fost același fără echipa noastră de voluntari, cărora le mulțumim pentru toată energia și voioșia arătată în cadrul festivalului. Tea, Teo, Gianina, Letiția, Gabriela și Andrei au decis să se alăture și anul acesta inițiativei noastre, așa că îi vom avea din nou alături în echipa voluntarilor NARATIV. Ce i-a îndemnat să revină și la a doua ediție? Aflăm din declarațiile lor:

Tea: Totul a ţinut inițial de noroc- am dat peste un anunţ în care se vorbea despre festival şi se căutau voluntari, chiar pe pagina de Facebook a Asociației Curtea Veche. Am făcut o cercetare rapidă, mi-a plăcut ideea evenimentului şi am ales să mă implic. Mă alătur şi anul acesta pentru că ideea festivalului se potriveşte cu valorile mele- cred că noile generaţii au nevoie de astfel de activităţi pentru a-și lărgi orizonturile şi a conştientiza importanţa lecturii, mai ales în copilărie.

Andrei: Anul trecut mi-a fost propus să devin voluntar la “NARATIV – Festivalul de lectură pentru copii” și, fiind prima experiență de acest gen, am acceptat provocarea. A fost o săptămână cu numeroase activități, pe care cei mici le-au făcut de plăcere. Un mare plus pentru profesorii care au știut cum să-i apropie pe cei mici și în final să realizeze lucruri frumoase împreună. Îmi amintesc cu plăcere de conferința susținută de psihoterapeutul Gaspar Gyorgy, l-am ascultat și eu cu la fel de mare atenție precum părinții participanți, a fost foarte interesantă.

Letiția: Particip și anul acesta cu drag pentru că mi-a plăcut entuziasmul copiilor, dar și al celorlalți voluntari!

Gabriela: Activitățile de anul trecut mi s-au părut amuzante, sunt activități care dezvoltă creativitatea și în același timp păstrează ceva din jocurile copilăriei. Mi-a rămas în minte spectacolul de la finalul ediției de anul trecut, atelierul „Teatru de umbre” pentru că a fost rezultatul muncii lor de o săptămână și mi-a plăcut foarte tare. Mai mult, demonstra că jocurile copiilor pot fi serioase și că putem învăța multe din ele. Cred că este o experiență care nu trebuie ratată pentru că acest eveniment te provoacă, învață, te ia de mână și te cheamă la joacă… cred că pentru asta merită să aducem copiii la NARATIV!

Gianina: Activitățile de anul trecut au fost complexe, creative, haioase, gâdilitoare minților de pitici, cred că-i ajută mult pe copii. Desigur, mi-ar fi plăcut să particip și eu când eram piticot, cu certitudine ar fi adus un plus omului care sunt azi! Ajutând la atelierul de «Rime și Ghicitori » m-a surprins curiozitatea, bucuria și cooperarea celor mici, cât și dibăcia pedagogilor de a lucra cu cei mici prin răbdare, joc și energie.

Teo: Activitățile de anul trecut au fost bine gândite, copiii au învățat și s-au distrat în același timp. Aș fi participat și eu cu plăcere la un astfel de festival când eram micuță! Dacă sunteți părinte sau cadru didactic aduceți-vă cu încredere copiii la festival sau participați la conferințele pentru adulți. Veți fi impresionați de dedicarea tuturor celor din echipă și veți rămâne cu amintiri plăcute!

Așadar, ne revedem cu toții și vă așteptăm să luați parte la peste 120 de ateliere pentru copii și adulți, în zilele de 24-25 septembrie și 1-2 octombrie, la Școala Centrală din București, pentru a le demonstra celor mici că se poate citi de și cu plăcere! Detalii și înscrieri pe site-ul dedicat proiectului: www.narativ.ro