In data de 25 februarie am revenit după 3 ani în localitatea Diosig, județul Bihor. De această dată, alături de noi a fost Ana-Maria Brânză, dornică să se cunoască elevii și să le răspundă la toate întrebările. Ziua ne-a fost presărată cu zâmbete și alte surprize pe care vă invităm să le descoperiți în rândurile care urmează.

In prima parte a zilei ne-am întâlnit cu 200 de elevi ai Școlii Gimnaziale Nr. 1 Diosig, vizita organizata cu sprijinul prietenilor de la Agroind Cauaceu, Azomureș și Sports HUB. Fiecare elev a primit drept donație cartea „En Garde! Fetița cu masca tricoloră” în care cei mici pot descoperi parcursul sportiv al campioanei olimpice la scrima, pentru a înțelege mai bine universul sportului și pentru a își găsi motivația să depășească orice obstacol in viata.

IMG_0662

Ana-Maria Brânză, campioană națională, europeană, mondială și olimpică la scrimă, și-a făcut debutul ca autor cu o poveste de suflet despre pasiune, ambiție, sport și vise îndrăznețe care devin realitate. „En Garde!”, un concept editorial de Alina Bâltâc cu ilustrații de Gabi Toma, spune povestea ascensiunii uneia dintre sportivele de seamă ale României. Volumul reface drumul străbătut de Ana de la fetița poznașă, cu genunchii veșnic juliți, căreia toți cei dragi îi spuneau Brânzica, la Ana, sportiva de elită, care reprezintă România cu cinste la competițiile internaționale și își dorește să participe și la Jocurile Olimpice din 2020.

Alături de noi, pentru un moment de scrimă special, au fost prezenți cei de la CSM Oradea împreună cu două eleve foarte talentate. Nu mică ne-a fost bucuria când am văzut reacția copiilor prezenți în sală la începerea demonstrației de scrimă. Ne dorim ca acest tip de interacțiune să sporească implicarea copiilor în activități sportive.

O altă surpriză a zilei a fost aflarea veștii că domnul Dan Corbuț, director general Agroind Cauaceu, oferă anual premii speciale fiecărui elev din comunitate care obține premiul I la învățătură, pentru a îl motiva să își urmeze parcursul educațional.  Un gest de implicare in comunitate pe care putini il fac si care ne bucura! Ne luăm angajamentul să susținem această inițiativă și să pregătim la sfârșitul anului școlar cărți pe care să le oferim împreună cu domnul Dan Corbuț elevilor.

IMG_0580

Cea de-a doua întâlnire a zilei a fost una neașteptată, care ne-a bucurat și ne-a făcut să înțelegem cât de mult contează existența unui model în viața sportivilor la început de drum. Împreună cu Ana-Maria am vizitat elevele de la CSM Oradea în timpul antrenamentelor de scrimă și am avut parte de foarte multe emoții. Ana le-a răspuns celor mici la toate întrebările și le-a oferit autografe direct pe costumele de scrimă pentru a le purta noroc la antrenamente și competiții. Am discutat și cu părinții elevilor și am aflat cu câtă pasiune se duc copiii la antrenamente, renunțând adesea la alte activități precum jucatul sau ieșitul cu prietenii, dar niciodată la învățătură.

Am avut parte de o zi plină și încărcată de emoții pozitive, o zi care ne-a demonstrat că poți realiza tot ceea ce îți dorești, indiferent de vârstă!

Pentru mai multe fotografii de la eveniment vă invităm să intrați aici.

screen-shot-2017-11-23-at-23-46-15logo agroindlogo sportshub-01