Cartile, jocul si imaginatia sunt elementele cheie care au inveselit atmosfera in cadrul atelierelor tinute la clubul de lectura al Scolii Generale Argetoaia din judetul Dolj.

Bucurandu-se de volumele din colectia Cartile Copilariei, elevii scolii Argetoaia au avut parte de cate o noua aventura in fiecare atelier.

Calatoria alaturi de marii clasici ai literaturii universale a inceput alaturi de Peter Pan, eroul din cartea si din desenele animate cunoscute deja de o parte dintre micii participanti la atelier. Toti copiii si-au dat frau liber imaginatiei in incercarea de a descoperi si desena Tara de Nicaieri. Acestia s-au bucurat de opera lui J.M. Barrie, citind, desenand si hoinarind cu gandul alaturi de Peter Pan.

Dupa joaca de-a actorii din al doilea atelier, participantii au facut o a doua oprire la Notre-Dame unde i-au descoperit, prin lectura in grup, pe Quasimodo, Esmeralda, Frollo si pe celilalti protagonisti ai lui Hugo si s-au plimbat prin Catedrala de la Notre-Dame.

A urmat un atelier in care au descoperit cat de importanta este imaginatia in dezvoltarea copiilor si un altul cu multe mesaje de dragoste, organizat cu ocazia Dragobetelui.

Participantii au trait urmatoarea aventura alaturi de Cei trei muschetari, intr-un atelier in care lectura a iesit invingatoare in duelul cu ecranizarea aceleiasi opere.
Dupa peripetiile traite alaturi de d’Artagnan, copiii au luat lectii de la cel mai bun detectiv – Sherlock Holmes, descoperind universul creat de Arthur Conan Doyle prin citit, discutii si lectura pe roluri.

Pe langa toate calatoriile prin lumile imaginare descoperite cu ajutorul lecturii, elevii au invatat sa completeze o fisa de lectura, au caracterizat personajele preferate si au apelat la propria creativitate pentru a crea desene si alte obiecte hand-made unice. Si suntem siguri ca vor mai urma multe ateliere in care prietenul lor – lectura – le va deschide mintea si inima.

USER COMMENTS

2.Argetoaia