Bun gasit, iubitorilor de carte! Ne alaturam voua si marturisim ca nu avem cuvinte sa descriem bucuria cu care ne-amintalnit in clubul nostru. Dupa ce am facut cunostinta, ne-am organizat cum am stiut noi mai bine, am discutat despre ce inseamna „club de lectura” si ne-am impartasit opiniile referitoare la forma pe care o pot lua activitatile din cadrul clubului de lectura.

Elevii si-au dorit foarte mult sa descopere si partea distractiva a lecturarii unei carti, motiv pentru care tema principala a clubului a fost contributia imaginatiei la lectura si am avut drept exemplu peripetiile prin care au trecut Wendy si Peter Pan in Tinutul de Nicaieri.

In cadrul clubului de lectura am devenit treptat ”Magicienii cartilor”, „Sculptori” sau „Tablou” si am citit pe roluri, in ritm alert si ritm normal. Intr-o zi, unuia dintre copii i-a venit ideea sa le citim si celor mici. Experienta petrecuta la clasa pregatitoare i-a motivat si mai mult pe elevi sa citeasca, perfectionandu-le ritmul de citire, angajandu-i totodata intr-o competitie. Citindu-le prichindeilor, membrii clubului de lectura au trait sentimente deosebite. Astfel ca am invatat ca textele frumoase sunt atat pentru cei mici cat si pentru cei mari!

Fiecare carte ne-a invatat cate un lucru, ne-a dat cate un sfat pe care sa il urmam, de exemplu de la „Micutele doamne“ (Louisa May Alcott) am inteles ca trebuie sa impartasim dragostea, bunatatea, generozitatea si dorinta arzatoare de a ne implini visurile.

Elevii au dezbatut cartile „Cei trei muschetari“, „Robinson Crusoe“, „Cocosatul de la Notre-Dame“ si au descoperit ca desi sunt autori diferiti, personaje diferite, opinii si mai diferite, cu totii suntem intr-un final prieteni.

„Desira ghemul imaginatiei” a fost jocul prin care „Omul cu masca de fier” a fost analizata de catre elevi, pentru ca fascinati de tema istorisirii, de personaje, de anumite detalii am prins bine firul actiunii si am ramas captivati pana la sfarsit. Fiecare cititor a avut ocazia sa-si exprime parerea despre un personaj, ce i-a placut mai mult la acest personaj dand mai departe ghemul cu ata altui coleg. Ajungand la final, ata trebuie depanata inapoi pe ghem. Ultimul cititor trebuie sa spuna ce nu i-a placut la un anume personaj sau cum ar fi vrut el sa actioneze acel personaj.

Iata-de-ce-suntem-bucuro?i...1-300x225

2-300x2251