Cu toții știm că joaca și distracția sunt pe primul loc pentru cei mici. La Festivalul NARATIV le-am îmbinat cu lectura și i-am îndemnat pe copiii să construiască personaje din cărțile lor preferate cu ajutorul pieselor LEGO.

Studiile arată că mâinile noastre sunt conectate cu 80% din celulele din creier: omul are o capacitate limitată de a procesa informația în același timp, însă cu ajutorul conexiunilor neuronale din mâini, învățăm mai mult decât ne dăm seama atunci când construim ceva. Corelând piese LEGO, cuvinte și concepte abstracte se crează conexiuni mentale care îi ajută pe cei mici să gândească și să acționeze chiar și în cele mai complexe și imprevizibile situații.

Am stat de vorbă cu Adrian Popescu din partea LEGO Serious Play România despre tehnica de lucru folosită în cadrul atelierului de la Festivalul NARATIV. Iată ce ne-a declarat:

Cred cu tărie că joaca dezvoltă atenția, dexteritatea, imaginația, organizarea, abilitățile sociale și de lucru în echipă. Există nenumărate programe educaționale renumite care au la baza joaca, iar prin intermediul activității de la Festivalul NARATIV cu piese LEGO am construit și reconstruit povești pe care cei mici le-au povestit ulterior celorlalți. A fost un exercițiu de vorbire în public, dar și de ascultare pentru ei. Am găsit o modalitate pentru fiecare să se exprime și să fie ascultat, să exploreze lumea din jurul lor, să folosească piesele de LEGO nu doar ca pe niște jucării ci ca instrumente pentru dezvoltarea imaginației.

AsociatiaCurteaVeche_FestivalulNARATIV_LEGO_01