Pentru că luna aceasta am împlinit trei ani de la înființare, ieri am sărbătorit cu o donație de carte care, prin atmosfera ei caldă, ne-a motivat să continuăm în ceea ce ne-am propus! Cu sprijinul Azomureș și Redoxim România am vizitat ieri elevii din Valea Călugărească, județul Prahova pentru a le oferi 1.000 de volume din colecția „Cărțile Copilăriei”.

Centrul Cultural din localitate părea prea departe pentru ca elevii să poată ajunge cu transportul școlar, așa că toate cărțile au ajuns înainte cu sprijinul celor de la Sameday Courier și am organizat evenimentul la Școala Gimnazială „Ion Ionescu”. Nu am regretat nicio clipă. Aici am întâlnit cadre didactice implicate, săli de clase foarte frumos amenajate și copii bucuroși de activitățile pe care le realizau în echipă. Doamna director Viorica Mincu este un exemplu în comunitate pentru activitatea dedicată scrierii de proiecte spre finanțare europeană sau privată care acoperă diverse domenii (programe incluziune socială a copiilor cu dizabilități, dotări cu calculatoare, renovarea clădirii etc.). De altfel, dumneaei a strâns în jur cadre didactice și voluntari care lucrează în același scop, dovadă că atunci când o comunitate este cu adevărat unită și utilizează resursele eficient, rezulatele nu întârzie să apară. Doamna director a deschis evenimentul cu o scurtă incursiune prin istoria localității și până în prezent, arătându-le și copiilor rolul pe care îl pot avea în viitor.

“Consider că o carte citită este șansa pe care copiii din mediul rural o pot avea pentru a își dezvolta imaginația și gândirea, pentru a își atinge potențialul maxim. Educația prin lectură este unul dintre cele mai puternice instrumente pe care le poti folosi pentru a schimba în bine lumea lor și a celor din jur. ” a declarat Marius Gheorghe, reprezentantul Redoxim. Ovidiu Maior, PR Manager Azomureș, le-a povestit copiilor despre activitatea companiei pe care o reprezintă și importanța educației în domeniul agriculturii. Puțini știau că, în zilele noastre, pentru a fi agricultor trebuie să ai mult mai multe cunoștințe și nu doar practice. Chimie, fizică, informatică… toate ajută într-un domeniu care devine din ce în ce mai tehnologizat.

Redoxim_Valea Calugareasca_donatie martie 1

Un moment special pentru copii a fost interacțiunea cu Dan Condermann (pilot instructor Boeing 737 – Blue Air și membru al formației de zbor Iacării Acrobați) care le-a povestit celor mici despre importanța lecturii pentru o carieră de succes. Mulți dintre aceștia au putut vedea pentru prima oară, cu această ocazie, imagini video surprinse de la bordul unei aeronave. I-am văzut fascinați de zborul avioanelor, finalul videoclipului fiind însoțit de aplauzele lor entuziaste. Curioși, copiii l-au asaltat pe domnul Condermann cu întrebări referitoare la cariera sa și la dotarea avioanelor. Foarte mulți au dorit să afle care este rețeta reușitei, iar pilotul le-a oferit răspunsul transmițându-le că, pentru a-ți construi cel mai bine viitorul, trebuie mai întâi să îți găsești pasiunea.

Redoxim_Valea Calugareasca_donatie martie 2

La final, când am traversat școala spre plecare, am fost plăcut surpinși să vedem că elevii de serviciu își petreceau timpul cu un complicat joc de…șah. Imaginea ne-a dat speranță că vom auzi pe viitor numai lucruri bune despre copiii din localitate și despre clubul de lectură nou înființat.

Redoxim_Valea Calugareasca_donatie martie 3

Am încheiat ziua plimbându-ne prin împrejurimi, scăldați de soare și cu gândul la acest eveniment reușit. Suntem convinși că inițiativa noastră va avea rezultate pe viitor pentru că am găsit în Valea Călugărească o comunitate unită, muncitoare, care a depus un efort constant pentru a se dezvolta pe mai multe paliere.Vă invităm să trăiți o parte din emoția acestei zile vizionând fotografii de la eveniment aici.

Parteneri și sponsori:

azo logo_redoxim_mic