Marţi, 26 ianuarie, echipa noastră şi Horia Brenciu, cu sprijinul Azomureş şi Azochim, au oferit “Cărţile copilăriei” către elevii Şcolii Gimnaziale nr. 1, din comuna Călugăreni, judeţul Giurgiu.

În cadrul evenimentului organizat la Şcoala Gimnazială nr.1, din comuna Călugăreni (ora 11.30) au luat cuvântul: Horia Brenciu (artist, cântăreţ, actor, prezentator de televiziune şi jurat X FACTOR), Iren Arsene (preşedinte, Asociaţia Curtea Veche), Ovidiu Maior (PR Manager, Azomureş) şi Anton Sinel (director, Azochim). Oficiile de gazdă au fost realizate de domnul Marin Cristian, directorul instituţiei şcolare.

Transportul cărţilor a fost asigurat de Sameday Courier. Statisticile din ce în ce mai îngrijorătoare privind rezultatele slabe în sistemul educaţional, rata abandonului şcolar, scăderea dramatică a lecturii în rândul celor mici, precum şi dificultăţile în înţelegerea textelor sunt doar câteva dintre aspectele pentru care Horia Brenciu, Azomureş şi Azochim au decis să se alăture programului naţional de lectură iniţiat de Asociaţia Curtea Veche.

“Datorez multe cărţilor! Lectura mi-a fost de ajutor în multe aspecte ale vieţii personale şi profesionale şi cred că este important să încurajăm cititul de plăcere în rândul celor mici. În România sunt copii cărora părinţii le cumpără multe cărţi care rămân nedeschise pe raftul bibliotecii. Pe de altă parte, tot în ţara noastră sunt şi copii care şi-ar dori enorm să citească, dar nu au acces la volumele potrivite vârstei. Cred că avem obligaţia morală, ca adulţi, să ne implicăm în viitorul noilor generaţii şi să le oferim dreptul la o educaţie mai bună. M-am alăturat cu mare drag cauzei Asociaţiei Curtea Veche şi susţin programul naţional de lectură “Cărţile copilăriei” pe care îl propune publicului.” declară Horia Brenciu despre implicarea în proiect.

“Prin îngrăşămintele minerale pe care le realizăm la Târgu Mureş avem o relaţie specială cu mediul rural. Suntem una dintre verigile esenţiale în dezvoltarea culturilor agricole şi implicit a fermelor şi a familiilor din aceste zone. Mediul rural nu trebuie privit ca o neşansă a unora care nu au reuşit să ajungă să lucreze şi să locuiască într-un mare oraş. România are în continuare nevoie de oameni care să muncească în agricultură. Copiii nu trebuie privaţi de o educaţie corespunzătoare pentru că nu învaţă într-o şcoală de renume, de oraş. Susţinem programul naţional “Cărţile copilăriei” pentru şansa pe care o oferă fiecărui copil de a decoperi lectura.” declară domnul Mihai Aniţei (director general, Azomureş).

“Sunt de părere că lectura şi educaţia trebuie să fie printre principalele obiective ale antreprenorilor români când vine vorba despre implicarea în comunitate. Fără aceste două elemente, evoluţia tinerelor generaţii şi a societăţii, în general, va fi extrem de încetinită. Elevii români au mare potenţial, însă nu toţi au resursele necesare pentru a îşi imagina măcar un viitor mai bun. De aceea am ales să ne alăturăm iniţiativei Asociaţiei Curtea Veche şi să aducem împreună “Cărţile Copilăriei” în casele copiilor cu vârste între 7 şi 14 ani, elevi la Şcoala Gimnazială din Călugăreni. “ declară domnul Anton Sinel (director, SC Azochim SRL Călugăreni).

Pentru a vizualiza fotografiile din cadrul evenimentului click aici.

calugareniii

Sponsori și parteneri:

parteneri-11