Alaturi de echipa Accenture Romania, am oferit carti copiilor de la Mia’s Children din Ilfov, in cadrul campaniei de donatii „Cartile copilariei in fiecare casa” ca parte a programului national de lectura sustinut de membrii Familiei Regale a Romaniei.

Vizita de duminica a cuprins un discurs al ASR Principelui Nicolae al Romaniei si un moment de lectura inspirat de volumul “Peter Pan”, oferirea de volume din seria “Cartile copilariei” catre cei mici si pregatirea unor cluburi de lectura „Cartile copilariei”, prin care imboldul de a citi sa fie dus mai departe printr-o serie de intalniri atractive. Pentru cluburile de lectura, editura Curtea Veche pune la dispozitie gratuit resursele necesare, bazate pe o metodologie originala dezvoltata de pedagogi teatrali, si ofera asistenta prin platforma online a campaniei, www.curteaveche.ro/cartilecopilariei.

Asociatia Mia’s Children ajuta copiii ai caror parinti se confrunta cu dificultati financiare, sociale si/sau psihologice. Prin activitatile desfasurate, asociatia doreste sa previna abandonul copiilor de catre parinti. in acest moment, centrul asigura sprijin pentru peste 30 de copii.

Accenture Romania este o companie multinationalade consultanta in management, solutii tehnologice si servicii de externalizare a proceselor de afaceri. Angajatii companiei se implica activ pentru sprijinirea dezvoltarii societatii romanesti, atat prin actiuni de voluntariat, cat si prin donatii personale.

Campania de donatii de carte face parte dintr-un program national de lectura pe termen lung, “Cartile copilariei”, initiat de Curtea Veche Publishing si sustinut de membrii Familiei Regale a Romaniei, ce cuprinde, alaturi de donatii de carte si cluburi de lectura, vizite in scoli, intalniri cu parinti, profesori si elevi si ateliere de lectura in librarii. Acest demers are la baza cauze cat se poate de obiective: statisticile din ce in ce mai ingrijoratoare privind rezultatele slabe in sistemul educational, scaderea dramatica a lecturii in randul copiilor, dificultati in intelegerea textelor si lipsa programelor de lectura.

MG_1413-300x200

MG_1429-200x300