CREDEM IN SCHIMBARE GRADUALA SI PROFUNDA. ACCESUL LA CARTE ESTE NUMAI O PARTE A PROBLEMEI. PENTRU A DEVENI CITITORI, COPIII AU NEVOIE DE SPRIJIN DIN PARTEA SCOLII, DIN PARTEA FAMILIEI, DIN PARTEA COMUNITATII. CA SA NE ASIGURAM CA TOTI COPIII, INDEFERENT DE PROVENIENTA, AU PARTE DE BUCURIA UNEI CARTI CITITE DE PLACERE, A UNEI CARTI ALESE, AM CREAT UN SISTEM DE SPRIJIN CARE SE BAZEAZA PE ACESTE ELEMENTE.

Donatii de carte in scoli

Identificam si donam volume noi de repovestiri dupa clasicii literaturii catre acele comunitati a caror nevoie este prioritara - comunitati rurale, cu acces redus la resurse, rata crescuta de abandon scolar, rata scazuta de promovare la examinari nationale.

Cluburi de lectura

Punem la dispozitia educatorilor si liderilor spirituali locali resurse educationale pentru infiintarea de cluburi de carte in scoli si in comunitate, inclusiv o metodologie alternativa pentru cluburile de lectura, axata pe dezvoltarea gandirii critice a copiilor.

Lectura in familie

In fiecare comunitate pe care o atingem, promovam cele 25 de minute obligatorii de lectura pe zi, mizand pe familii pentru a contribui la exersarea lecturii si la motivarea pe termen lung a copiilor fata de cititul de placere.

Donatii de carte

Fiecare donatie de carte se bazeaza pe urmatorii trei piloni

Sponsori

Contributia sponsorilor acopera costurile cartilor si costurile logistice ale donatiei. Mai multe despre sponsorii nostri.

Parteneri locali

Liderii comunitatii locale ne ajuta sa organizam donatia - amenajeaza spatiul pentru donatie, aduna copiii, se ocupa de distributia cartilor catre bibliotecile scolare locale si copiii care nu au putut fi prezenti la eveniment.

Sprijinul comunitatii

Avem mereu parte de sprijin din partea institutiilor locale (Primaria, Scoala, Biserica) si a liderilor comunitatii pentru organizarea de donatii de carte.

Cluburile de lectura

Cluburile de lectura urmaresc dezvoltarea sustenabila a obiceiului de lectura in fiecare comunitate in care donam.

Profesori voluntari

Cluburile sunt infiintate la cerere, in scolile catre care s-au donat carti, de catre profesori voluntari care doresc sa organizeze un club de lectura ca activitate extra-curriculara.

Metodologie unica

Metodologia noastra originala pentru desfasurarea cluburilor integreaza conceptul de joaca in activitatile de lectura si dezvolta capacitatea copiilor de a invata sa invete. Ghidul cluburilor de lectura este oferit gratuit tuturor profesorilor voluntari.

Evaluare centralizata

Punem la dispozitia profesorilor care conduc cluburile de lectura proceduri si formulare de evaluare periodice pe care apoi le centralizam pentru a masura rezultatele si impactul cluburilor asupra cititorilor in devenire.

Lectura in familie

Nu subestimati puterea exemplului!

Citim impreuna

25 de minute de lectura pe zi reprezinta minimul necesar pentru formarea unui obicei al lecturii de catre cei mici. ii incurajam pe parintii, bunicii si fratii sau surorile mai mari sa conduca prin exemplu si sa transforme aceste 25 de minute in timp valoros, petrecut in familie.

Activitati de lectura in familie

Pentru a face cele 25 de minute de lectura mai distractive, le propunem adultilor sa organizeze tot felul de activitati prin care sa sporeasca si mai mult motivatia de a citi a celor mici. Detalii pe pagina de RESURSE.

SUS