Suntem bucuroși să vă anunțăm că prima ediție a campaniei de promovare a lecturii #TimpulSăCitim (timpulsacitim.ro), realizată împreună cu Leo Burnett Bucharest, a fost recunoscută cu argint la două dintre cele mai importante festivaluri de marketing și comunicare din România:  festivalul de marketing, branding și comunicare online Internetics 2020 (categoria Influencer Marketing) și Webstock 2020, cel mai mare eveniment de social media și comunicare online din România (categoria Best Influencer Campaigns).

Suntem onorați de aceste premii și extrem de mândri de toți cei care au participat la această campanie.

Împreună am arătat că oamenii au nevoie să vorbească și despre teme culturale. Toamna trecută, milioane de oameni au văzut cum cei mai ocupaţi dintre noi, de la Preşedintele ţării şi ambasadori, la artişti, sportivi şi antreprenori, au citit. Atât. Pare simplu. Au urmat mii de alte pagini citite la îndemnul lor.

De 5 ani, de când Asociaţia Curtea Veche şi-a propus să se dedice încurajării lecturii, de câte ori am prezentat situaţia statistică dramatică în care ne aflăm, toţi părinţii ne-au întrebat cum pot să-şi convingă copiii să citească. Ne povestesc despre o luptă nedreaptă între ecrane şi pagini, între internet şi cuprins, între video şi carte. Răspunsul e mereu simplu și ferm: e vorba despre puterea exemplului.

Până când un copil nu o să vadă că un adult citeşte o carte pentru el, nu o să fie niciodată interesat, pentru că toţi copiii vor să se joace cu jucăriile adulţilor. Ştim asta. Experienţa tuturor ţărilor care s-au confruntat cu o situaţie similară, inclusiv experienţa noastră, cât şi rezultatele acestei campanii, arată că tot ce trebuie să facem e ca părinţii să citească. Atât. Pare simplu.

Cover_Stats

Le mulțumim în mod special prietenilor de la Leo Burnett – agenţia alături de care am creat această campanie – care au dovedit încă o dată, dacă mai era nevoie, că sunt o agenţie dedicată comunicării; au trecut cu poftă de la comercial la social şi au arătat cum strategii digitale de marketing pot servi nu doar multinaţionale, ci şi proiecte culturale.

Le suntem extrem de recunoscători tuturor celor care au acceptat să se alăture campaniei: peste 40 de persoane influente au citit pentru comunitățile proprii câteva pagini din cărțile preferate, arătând că împreună putem schimba statisticile. Printre ele: Președintele României, Klaus Iohannis; Ambasadorul SUA Hans Klemm, sportivii Virgil Stănescu și Diana Bulimar, Răzvan Exarhu, Mihaela Bilic, Laura Cosoi, Roxana Voloșeniuc, Jamila, Mikey Hash, Șerban Pavlu, Roman Tolici, Iv cel Naiv, Paul Ipate, Octavian Strunilă, Sore Mihalache, Deliric și mulți alții. Mesajul lor, odată cu hashtag-ul #timpulsacitim, a fost preluat de numeroși cititori. Conform studiilor Reveal Marketing Research din februarie 2020, cei care au fost expuși la mesajul campaniei și-au dublat intenția de a citi în 2020.

Vă mulțumim tuturor pentru că ați făcut posibilă această discuție despre lectură și vă așteptăm cu drag la următoarele ediții!