Si la Scoala Gimnaziala Fantanele din judetul Iasi s-a organizat un club de lectura in cadrul caruia elevii acestei institutii s-au bucurat de Cartile Copilariei si de lectura in general.

Aici, aventurile copiilor alaturi de eroii celebri ai literaturii universale pe care i-au intalnit in volumele colectiei oferite de Asociatia Curtea Veche au inceput pe 8 aprilie 2014 si tot de atunci au aparut veselia si zambetelein inimile si pe chipul participantilor.

In cadrul atelierelor acestui club de lectura elevii au simtit bucuria intalnirii cu lectura, bucurie pe care au putut sa o impartaseasca intre ei si pe care ne-o transmit si noua cu ajutorul imaginilor surprise la Scoala Fantanele.

Nu au lipsit tehnicile noi, precum jurnalul cu dubla intrare utilizat in atelierul de pe 17 mai 2014, atelier in cadrul caruia elevii organizati in patru echipe au aplicat acesta metoda pe fragmente de text selectate din operele ”Marile sperante” si ”Cei trei muschetari”. In cadrul aventurilor prin lumile imaginate de Charles Dickens si de Alexandre Dumas, micii cititori si-au dezvoltat spiritul critic, analizand romanele si mentionand ce le place sau nu le place, cei ii impresioneaza si de ce, cei ii surprinde/intriga la atitudinea unor personaje si daca aproba/dezaproba aceasta atitudine.

Astfel, Scoala Fantanele este adaugata pe lista institutiilor unde cartile si cititul au dovedit ca pot sa asterne zambete pe chipul celor care le descopera si speram ca elevii acestei institutii vor ramane apropiati de citit pentru foarte mult timp.

FÉntÉnele 2

FÉntÉnele 1